Blåskimmel

Blåskimmeloste


En blåskimmelost er en ost med en kraftig og markant smag. Osten er podet med skimmel, som er i hele osten - både uden på og inden i. I praksis foregår det ved, at osten prikkes med nåle, så skimmelsvampen kan komme ind i osten, som dermed modnes indefra.


Her kan du se nogle af de blåskimmeloste, vi forhandler i butikken:



Bleu D'Auvergne

Bleu D'Auvergne er en cylinderformet ost med en fugtig og flødeagtig ostemasse. Den har en pikant duft og en ren og skarp smag med en antydning af krydderurter. Med tiden bliver skorpen fedtet, og der udvikles en rød/orange skimmel. Smagen er konstant under udvikling og bliver mere og mere markant med alderen.





Roquefort

Osten er oprindeligt rund og er herefter skåret ud, som et stykke lagkage. Den har en ren smag, som er noget salt og helt forskellig fra mælkens sødme. Ostemassen er fugtig og smuldrende og bør skæres ud med en varm kniv. Osten smelter i munden og efterlader en god smag af skimmel og salt. En moden ost er særdeles kraftig i smagen.





Gorgonzola

Gorgonzola er en af de meste kendte oste i hele verden og laves af mælk fra et bestemt område i Norditalien. Osten er kendetegnet ved en perfekt balance mellem en på den ene side halvfast og på den anden side cremet konsistens. Smagen er fyldig og delikat.






Fourme d'Ambert

Fourme d'Ambert er cylinderformet og yderst præsentabel på et ostebord. Bag dens knudrede overflade, som ikke spises, skjuler der sig en flot blåmarmoreret ostemasse, som har en pikant smag af blåskimmel med et strejf af nødder. Fourme d'Ambert er en af de mildeste blåskimmeloste.




Bleu D'Auvergne
Roquefort
Gorgonzola
Fourme d'Ambert