Faste oste
Vesterhavsost

Faste oste


Vesterhavsost

Vesterhavsosten vandt mejeribrugets gourmetpris i 2008, og det med rette. Osten har en flot struktur med god konsistens, som knækker fint og nærmest er krystaliseret. Osten lagres i saltholdig havluft, der via et avanceret ventilationsanlæg blæses ned i ostemassen. En fantastisk ost.
Gruyère

Gruyère fremstilles på samme måde som emmentaler, dog bliver temperaturen i ostekælderen holdt meget lavere. Det sker for at begrænse luftudviklingen, hvilket medfører få og små huller i den færdige ost. Emmi grottelagret Gruyère er specielt udvalgte oste, som er fundet velegnede til ekstra lagring. Disse oste lagrer i minimum 1 år i specielt indrettede grotter i byen Kaltbach. Det giver en unik og uforlignelig smag.
Manchego

Der er strenge krav til  fremstilling af Manchego ost. Osten lagrer i mindst 60 dage og højst 2 år i en bestemt form og under bestemt pres. Osten er fast og har en smøragtig tekstur med en karakteristisk og veludviklet smag, som stadig er cremet og mild. Osten er perfekt til dessert eller tapas.

Parmesan

Parmesan - Parmigiano Reggiano - er kongen af italiensk ost. Det tager minimum et år at modne en god parmesan, men nogle oste modnes i helt op til 10 år. Parmesan er karakteriseret ved den gullige farve og hårde tekstur og en fruktig og pikant smag. Osten bruges ofte revet og indgår som ingrediens i klassiske pastaretter, supper og souffléer.
Gruyère
Manchego
Parmesan