Hvidskimmelost er en blød ost af ko-, fåre- eller gedemælk, som er podet med skimmelsvamp og dermed får en hvid skimlet overflade. I modsætning til blåskimmeloste, som modnes indefra, så modnes hvidskimmeloste udefra.
Her kan du se nogle af de hvidskimmeloste, vi forhandler i butikken:
Brie Coeur de Lion
Coeur de Lion betyder Løvehjerte. Denne brie har en flot hvid overflade og en god autentisk briesmag. Konsistensen er altid blød og cremet - brien er med andre ord altid klar til at servere.
Taleggio DOP
Tallegio er en rødkitost. Osten vaskes og vendes 2-3 gange i løbet af en 40 dages lagring, hvilket giver osten en meget flot, rosabrun og rustik overflade, som dog ikke bør spises. Osten er cremet og lækker og har en dejlig kraftig smag uden at blive for stærk.
Brie Roitelet
Smagen er på en gang fyldig og rund, og konsistensen er meget blød. Osten er dækket af et tyndt lag hvidskimmel.
Chevre d'Argental
Chevre d'Argental er sekskantet og har derfor et spændende udseende og en form, der gør den nem at skære i flotte portioner og skiver. Ostemassen er meget blød og cremet og er derfor velegnet til at smøre på brød. Smagen udvikler sig konstant under modningen uden dog på noget tidspunkt at blive stærk.
Ostebuen.
Brønshøj Kirkevej 1, 2700 Brønshøj. Telefon: 38 28 13 17. E-mail: ostebuen@ostebuen.dk
Åbningstider: Mandag Lukket. Tirsdag-Torsdag: 10.00-17.30. Fredag: 10.00-18.00. Lørdag: 9.00-14.00
Copyright © All Rights Reserved 2014